Hvordan trøste noen som er lei seg?

Det er ikke alltid så enkelt å vite hvordan man skal oppføre seg ovenfor noen som er nedfor og lei seg. Men husk, det er alltid bedre å by på noe, enn ingenting. Vi er alle forskjellige, så vær naturlig og vær den du er.

Tips en venn på e-post

Først og fremst må du være deg selv.

Ta kontakt med vedkommende pr. telefon, gå på besøk hjemme eller på sykehus, eller skriv noen ord.

Tilby deg til å hjelpe vedkommende.

Lytt og vis medfølelse, og vær ikke redd for å si noe galt så lenge det du sier er i beste mening.

Les også: Glem ikke den gode klemmen

Er det ting du ikke kan hjelpe til med alene, kan det kanskje være lurt å ta kontakt med vedkommendes familie eller nære venner.

Ved alvorlig sykdom, bør du spørre om personen vil du skal hjelpe han/henne med noe. Ikke tving deg innpå noen hvis du får et negativt svar. Istedenfor kan du fortelle om hva som har skjedd siden sist dere så hverandre. De fleste syke vil gjerne være en del av hverdagen.

Det er alltid følelsesladet når noen er lei seg, men vær ikke redd for å rippe opp i følelser. Hvis personen begynner å gråte, så er det mest på grunn av at han/hun er i sorg og masse følelser er i sving. Ikke nødvendigvis fordi du har sagt noe galt.

Mange velger også stillheten, og vil ikke ha noen form for medlidenhet. Da kan det føles godt for han/hun om noen bare er tilstede, kanskje holde rundt, stryke på, eller gi en god klem.

Ønsker du å vite mer? Nå kan du snakke Gratis med en klarsynt fra Magic Circle i hele 3 minutter!