Drømmene

Opp gjennom årene, har jeg mange ganger drømt forskjellige ting, som i ettertid har vist seg å bli virkelighet. En spesiell drøm skjedde natt til en søndag. Hadde i flere år arbeidet i hjemmesykepleien, og av den grunn kjente jeg mange eldre. Noen av disse fikk jeg et spesielt forhold til.

Tips en venn på e-post

Jeg drømte at flagget i et av nabohusene var på halv stang. Drømte også navnet på damen som var død. Siden det var søndag, lå vi litt lenger, men klokken halv åtte sto jeg opp og kikket ut av vinduet.

Men først måtte jeg dra opp rullegardinen, og da våknet min mann og lurte på hva jeg holdt på med. Jeg fortalte om drømmen, og at jeg ville sjekke om det var tilfelle. Det utrolige var at flagget var på halv stang, og opplevelsen var utrolig sterk.

I en periode drømte jeg mye, spesielt på 80- og 90-tallet. Den neste drømmen jeg skal fortelle om, var et forferdelig mareritt.

Jeg opplevde å se at en stor båt veltet og sank. Jeg så mennesker som skrek og ropte om hjelp. Noen ba og holdt hverandre i hverandre, andre satt fast og kom seg ingen vei. Mennesker fløt over alt i vannet, innestengt i det store skipet.  Det var forferdelige scener.

Var helt utslitt da jeg våknet om morgenen og fortalte min mann hele historien. Nevnte også at jeg trodde dette ville bety noe. Nesten samme drøm kom tilbake neste natt, og det var forferdelig. Så kom nyheten om at M/S Estonia hadde gått ned den 28 september 1994.

Da bildene kom på fjernsynet, så jeg at det var dette skipet jeg hadde sett og drømt om. Det var så vondt å oppleve dette, etter som det viste seg at jeg var sanndrømt. Det plaget meg lenge. Hver gang jeg drømte slike vonde ting, fortalte jeg både min mann og min mor om dette.

Den siste drømmen jeg vil fortelle om, var også et mareritt av en drøm. Hadde stor uro om morgenen da jeg våknet. Først hørte jeg et enormt smell. I drømmen hadde jeg opplevd å se et stort passasjerfly ramle ned like utenfor huset vårt. Det forferdelige var alle menneskene som ropte og skrek, mennesker som lå døde, og andre skadd.

I tillegg hadde flyet pløyd en lang, flere meter dyp stripe etter seg i bakken. Kaotiske ting skjedde rundt omkring. Jeg hørte rop om hjelp på engelsk. Opplevelsen var så virkelig at jeg kjente både drivstofflukt og røyklukt. Jeg kunne i drømmen se røyk velte ut av flykroppen. Jeg så meg selv hjelpe mennesker som var skadd, og var også med for å ta meg av de døde.

En uhyggelig opplevelse, som hadde skremt mannen min om natten, siden jeg hadde ropt og skreket på engelsk. Fortalte ham om drømmen og sa at jeg var sikker på at det betydde en stor flyulykke. Tre dager senere, 21 desember 1988, kom nyheten om Lockerbie ulykken. Jeg forsto at det var denne jeg hadde drømt om.

Karina 

Håndanalyse - Hånden avslører alt!