Forvarsel

Min svigermor hadde vært kreftsyk i lengre tid og dro jevnlig til sykehus for å få cellegiftbehandling. Sent en kveld ringte hun og lurte på om jeg og mannen min hadde mulighet til å legge ut penger så hun kunne kjøpe seg en parykk, da hun hadde begynt å miste håret.

Tips en venn på e-post

Selv hadde hun ikke råd. Da hun nevnte summen, visste jeg at vi ikke hadde pengene hun trengte. Allikevel lot jeg som om alt var rosenrødt når det gjaldt økonomien, og sa at jeg skulle overføre summen hun trengte neste dag. Hun takket meg gledesstrålende, og vi vekslet noen ord om videre behandling før jeg la på. Da jeg la meg for kvelden, tenkte jeg at jeg måtte ta en ringerunde til familien neste dag for å skaffe pengene.

Den natten drømte jeg at jeg ble ført inn i et rom med hvite vegger av en lege. Han stilte seg oppetter veggen og så på meg med et alvorlig blikk mens han beklaget at han ikke kunne gjøre mer for pasienten sin. Jeg kikket ned, og der ved føttene hans, lå svigermor med et laken strukket opp til haken. Jeg forstod med en gang at hun var død.

I grålysningen våknet jeg av at telefonen ringte. Min mann tok den, og av samtalen forsto jeg at svigermor hadde blitt brakt til sykehus med tarmslyng. Vi hev oss i bilen for å kjøre de tre timene turen ville ta. Mens min mann var inne på en bensinstasjon for å betale for drivstoff, ringte telefonen igjen, og jeg fikk beskjed om at svigermor var død.

Etter å ha forsøkt å ta beskjeden innover oss, kjørte vi videre. Da vi kom frem til sykehuset, var svigermor stelt slik at vi kunne få se henne. Vi ble ført inn i et rom, der det var tent et lys på hver side av båren. Som i drømmen hadde hun et laken over seg, men nå var det bare strukket opp til livet.

Jeg og mannen min stilte oss opp på hver side av båren mens vi strøk henne over hender og panne.
Mens vi sto slik og tok farvel, kjente jeg nærværet av henne komme glidende inn i rommet, et kjærlig nærvær som liksom svevde rundt kroppen hennes. Merkelig nok nevnte jeg ingenting om det til mannen min, jeg bare sto der og tok det inn. Det var som om hun tok plass i seg selv igjen for vår skyld.

For meg førte opplevelsen til at sorgprosessen som fulgte gikk lettere. Jeg og svigermor hadde hatt et veldig godt og nært forhold, og jeg har ofte vært glad for at jeg svarte ja på bønnen hennes uten å nøle.

Bente

Ønsker du å vite mer? Nå kan du snakke Gratis med en klarsynt fra Magic Circle i hele 3 minutter!