Vær-Siri fascinert av kornsirkler

Siri Kalvig, meteorolog og tidligere værdame på TV2, ser ikke bort fra at UFOer og romvesener eksisterer og at de en dag tar kontakt med oss jordboere. Som mange andre er hun åpen for at det kanskje er aliens som står bak noen av de fascinerende kornsirklene, som hvert år dukker opp i mangfold. I sommer var hun selv på kornsirkelsafari i Sør-England og lot seg fascinere.

Tips en venn på e-postTekst: Kari Flaata Halling

Siri Kalvig står frem som en jordnær dame, som for øvrig har tatt hovedfag i meteorologi og nå tar doktorgrad i offshoreteknologi. Men helt fra hun for første gang meldte været i TV2 i 1992, har hun vært opptatt av filosofiske spørsmål.

Les også: Kornsirkelsommer

Allerede som ung fysikkstudent håpet Kalvig at romvesener skulle lande på jorda, og hun syntes det var utrolig spennende da noen i den russiske byen Voronesj hevdet å ha sett en UFO. Kalvig har vært medlem av Stavanger UFO-forening og Norsk Parapsykologisk Selskap, ifølge bladet Alt for damene.

I sommer har Siri vært på kornsirkelsafari i Sør-England.

- Jeg er ikke så redd for å snakke om det nå, selv om du med min realfagsbakgrunn fort blir latterliggjort hvis du synes det er spennende med kornsirkler. Det er uansett den mest fantastiske turen jeg noen gang har deltatt på, sier hun i intervjuet og legger til at hun fortsatt er i besittelse av en viss porsjon skepsis.

Kalvig er klar over at noen kornsirkler er menneskeskapte, men hva med de som ikke lar seg forklare?

- Det hadde vært utrolig gøy hvis det dreier seg om aliens som forsøker å kommunisere med oss via et universelt, matematisk symbolspråk. Jeg går jo fortsatt rundt og venter på kontakt, he-he, sier hun til Alt for damene. 

- Hvis det stemmer at Siri Kalvig tror UFO-er og kornsirkler har en utenomjordisk eller overnaturlig forklaring, er hun på kant med det vitenskapelige miljøet, sier fysiker og vitenskapsformidler Andreas Wahl til Dagbladet. Han er for tiden aktuell med programmet Folkeopplysningen på NRK1, der blant annet healing, alternativ helsebehandling og akupunktur er diskusjonstemaer.

Ønsker du å vite mer? Nå kan du snakke Gratis med en klarsynt fra Magic Circle i hele 3 minutter!