Spøkelsesjakt på Nedre Jønholt gård

I flere år har folk ment at det spøker på Nedre Jønholt gård i Porsgrunn. Nylig arrangerte Saga-Forlaget et seminar for folk med spesielle evner på den sagnomsuste gården. En synsk kvinne fikk snart åndelig kontakt.

Tips en venn på e-postTekst: Kari Flaata Halling

- Vi er flere som uavhengig av hverandre har registrert uforklarlige ting her. I 2006, det første året vi startet med julebord, stusset vi over at ringeklokken stadig ringte, men at ingen var utenfor. Og når noen faktisk ringte på, kom det ikke en lyd fra klokken. To av oss sto på kjøkkenet, og plutselig hørtes klassisk musikk inne fra stuene, men det var ingen der. Musikken varte i ca. 20 sekunder, forteller Marie Kristensen, innehaver av Nedre Jønholt gård, en gård med historie helt tilbake til 1600-tallet.

Ønsker du å vite mer? Nå kan du snakke Gratis med en klarsynt fra Magic Circle i hele 3 minutter!

3535659234 
 

Tidligere var ikke Marie den som hadde mest tro på overnaturlige ting, men etter alt som har skjedd opp gjennom årene, begynte hun å lure på om noen gikk igjen her. Innimellom var det perioder uten mystiske hendelser, og da tenkte hun ikke mer på det, men plutselig skjedde det rare ting igjen: Hun har følt en slags pust fra noen som står bak henne, opplevd at glass fem ganger på rad har blitt gåtefullt knust og at kassaapparat plutselig sier bip-bip uten at noen har trykket på det.

- Vi har lurt på om det kan være frøken Gyldenpalm som går igjen. Hun var datter av en lagmann og bodde her på 1800-tallet. Vi vet at hun og tollermannen hennes var svært glade i selskaper. De hadde en egen musikkpaviljong, som ble revet da en mer spartansk familie senere overtok gården. Kanskje frøken Gyldenpalm har kommet tilbake til Nedre Jønholt etter at gården ble selskapslokaler? Dette var jo et liv hun likte, undres Marie og legger til at også flere gjester har fortalt at de har opplevd spesielle energier her.

Da Marie ble kontaktet av en drammenskvinne som sto i spissen for Saga-Forlagets arrangement, sa hun derfor ja til at synske, healere og klarsynte kom på besøk for å forsøke å finne ånder og kjenner på energiene. En av de synske er Astrid Olsen (76). Hun fikk straks åndelig kontakt med en dame og en mann:

- Mannen er en ganske bestemt type som jeg tror var en av sjefene på stedet. Damen har vært der veldig lenge, kanskje helt fra begynnelsen. Hun er en høflig, enkel og fornem dame, som tydeligvis står over de andre i rang. Jeg tror absolutt det kan være frøken Gyldenpalm. Jeg renset ikke stedet, for jeg ble ikke bedt om det, men dette er gode energier. Damen er fornøyd med de som er der nå og vil bare følge med på driften av stedet! Både damen og mannen er således åndelige voktere over stedet!

Håndanalyse - Hånden avslører alt!