Tilbake til tidligere liv

Regresjon er en dyp meditasjon. Når du blir guidet inn i en regresjon, vil du oppleve å være to steder på en gang; i rommet sammen med terapeuten, og i kontakt med tidligere hendelser som utspiller seg på det indre planet. Kontakten kan omfatte lyd, bilder og/eller kroppslige fornemmelser i større eller mindre grad. Alt avhenger av hvorvidt du har evnen til å slappe av og gi slipp på kontrollen.

Tips en venn på e-postTekst og foto: Kari Flaata Halling

Bodil Johnrud fra Kongsberg har hatt regresjon tre ganger tidligere, to ganger hos Monica Nordby Olsen og en gang hos Anne Bodil Røssvik. Hver gang har hun gått tilbake til tidligere liv og hatt virkelighetsnære, sterke opplevelser. I dag er hun tilbake hos Monica, som driver en alternativ klinikk i Solbergelva utenfor Drammen.

Ønsker du å vite mer? Nå kan du snakke Gratis med en klarsynt fra Magic Circle i hele 3 minutter!

Det lille rommet er lyst og stemningsfullt. Levende lys, krystaller og blomster bidrar til den spesielle atmosfæren. Behagelig, avslappende musikk anes i bakgrunnen.

Les også:
Regresjon- en reise til tidligere liv 
Minner fra et tidligere liv
Bach's Blomstermedisin

Bodil ligger under et lunt teppe i en behagelig hvilestilling. Hun har dekket til øynene, slik at lys stenges ute. Monica, regresjonsterapeuten, som sitter ved siden av sengen, begynner å snakke med en rolig, behagelig stemme.

Hun gir Bodil instrukser om at hun skal puste helt ned i magen, slappe mer og mer av for hver gang hun puster ut. Monica ber Bodil bygge et åndelig tempel rundt seg. Videre tar hun for seg en og en kroppsdel og ber Bodil kjenne på varmen, som brer seg i hele kroppen. Snart er hun helt avslappet og klar til å ta steget inn i en annen verden.

Inn i opplevelsen

Monica begynner nedtellingen. På forhånd har Bodil fått spørsmål om hun ønsker å gå inn i en heis eller ned en trapp. Bodil har valgt trapp:

- Du kommer til en trapp, og jeg vil du skal bevege deg nedover til dit du skal og si fra til meg når du har kommet dit, instruerer terapeuten videre.

Fortsatt snakker hun med en lavmelt, monoton stemme:

- Du vil ha full kontroll underveis og kan avbryte hvis du vil eller gå enda dypere inn i ditt ubevisste sinn!

Bodil gir beskjed om at hun er klar. Monica ber henne se ned på sine føtter.

- Jeg er barbent!

- Jeg ber deg se oppover din kropp. Er du gutt, jente, kvinne eller mann?

Etter en liten betenkningstid bekrefter Bodil at hun er mann.

- Jeg kan være rundt 30 år, har ikke noe fint tøy på meg, bare noe hvitt stoff som er slengt rundt meg. Virker som om jeg har skjegg. Jeg har lys hud og blondt, halvlangt hår. Også skjegget er lyst. Jeg står oppe på en høyde og ser utover et åpent landskap. Alt er grønt, men jeg ser ingen trær. Jeg ser etter dyrene mine.

Bodil opplever også at mannen er del av en stor familie. Hun ser mange barn, som er hans søsken. Hun ser en brann og føler at det bare er hans mor og han selv som overlever.

- Hva gjør det med deg?

- Det er vanskelig å overleve, skaffe mat. Etter at mor dør, drar jeg på vandring og har ikke lenger et fast hjem. Som omstreifer hjelper jeg folk der jeg kommer, svarer Bodil 

En kirkens mann

Bodil forteller om små og store hendelser. Monica veileder henne underveis, ber henne gå til viktige hendelser i livet. Innimellom gir hun litt healing, for å forløse energier. Mannen Bodil beskriver er en stillferdig enstøing/eneboer, som samtidig er en opprører. Han tror på rettferdighet og snakker bøndenes sak. De har alt for lenge latt seg tråkke på av øvrigheten. Han vil at bøndene skal få tilbake det som er deres, land og jord, som de har blitt fratatt.

Regresjon 5 
Monica tar Bodil tilbake til tidligere liv.

- Jeg får opp en kirke, at han er en kirkens mann. Han er opptatt av Gud, en rettferdig, ikkedømmende Gud. En Gud for alle, ikke bare de som gir penger til kirken. Man kan ikke betale seg til himmelen, sier Bodil med litt opprørt stemme.

- Mannen ser også at penger går i egne lommer, ikke til de fattige!

- Hva skjer videre med ham?

- Mannen blir eldre og eldre, men er fortsatt mye på vandring. Ut fra klærne han bærer, kan han ha blitt munk. Han søker tilflukt i et kloster. Måtte skjule seg etter hvert for geistligheten. Han visste for mye, og mange var redde for sin posisjon, makt og ønsket å stoppe munnen på ham.

- Forflytte deg til siste minuttene av livet, ber Monica etter at Bodil har ligget på benken bortimot en time.

- Det hele skjer ganske udramatisk. Alt foregår rolig. Jeg føler at morsskikkelsen er der.

- Hva har du lært av dette livet?

- Å klare meg alene, ha kun meg selv å stole på. Mannen hadde en indre ro som gjorde at han ikke trengte andres anerkjennelse. Det betydde ingenting hva andre mente om ham.

Selvoppofrende

Før og etter en regresjon har Monica alltid en samtale med klienten. På forhånd vil hun gjerne vite hva hun kan hjelpe vedkommende med, og etter behandlingen følges dette opp med en samtale. Monica gir også Bachs blomstermedisin til klienten, alt etter behov.

- Når folk kommer til meg, så liker jeg gjerne at de har et tema. Bodil valgte denne gangen et liv som har hatt betydning for spirituell utvikling, sier Monica og henvender seg til Bodil for å snakke om hennes opplevelser. Bodil ber om et glass vann. Hun føler seg ekstremt varm, nesten som om hun har feber, slik hun følte det første gang da hun opplevde dødsøyeblikket. Hun er snart seg selv igjen, tenker tilbake på regresjonen og er litt oppgitt over at hun nok en gang opplevde seg selv som selvoppofrende:

- Personene jeg har vært i regresjoner har alltid ofret seg for noe. Nå føler jeg at jeg er ferdig med dette temaet. Kanskje jeg har gjort opp mitt karma?

Terapeut og klient snakker sammen i rolige former. Bodil kan se sammenheng mellom tidligere liv og dette livet.

Ingen begrensninger

- Regresjon er ikke nødvendigvis å gå tilbake til tidligere liv. Har folk problemer, liker jeg gjerne at vi først går tilbake til hendelser i dette livet. Det gir en trygghet å rydde opp i dette livet før vi eventuelt går over til tidligere liv, sier den sympatiske terapeuten, som mener regresjon er et fantastisk redskap til å forløse traumer og problematikk og hjelpe folk videre.

- Man må jo begynne med seg selv for å kunne hjelpe andre. I løpet av min toårige utdannelse som regresjonsterapeut har jeg selv måtte gå gjennom mange tidligere liv for å føle på kroppen hvordan opplevelsen er, sier Monica, som gikk i lære hos Inger-Lill Moneel i Arendal.

- Det hender vel at folk kommer hit av ren nysgjerrighet, er kun opptatt av hvem de har vært i tidligere liv og hva de har opplevd?

- Selvsagt opplever jeg dette, men jeg anbefaler folk å få mer ut av regresjonen. Det er mange muligheter, og det er så mye man kan ta av temaer for å hjelpe seg selv. Derfor anbefaler jeg folk å bruke regresjon som terapi.

- Jeg har hørt mange fortelle om sine tidligere liv, og det er oppsiktsvekkende mange som forteller at de har vært betydningsfulle personer. Du har sikkert opplevd at folk går tilbake som både rik, fattig, mann og kvinne?

- Ja, det er ingen begrensninger, men jeg har aldri opplevd å få en konge eller dronning på benken, svarer Monica og ler.

- De fleste tidligere liv jeg har hørt om er i Europa. Hvorfor hører man ikke om et tidligere liv som neger i Afrika?

- Det er nok tilfeldig. Jeg har gått to år på skole, og av oss 12 jentene er det flere som har opplevd å være barbent, liten negergutt i Afrika.

Positive tilbakemeldinger

- Noen regresjonsterapeuter selger ”gjør det selv” CDer. Er ikke dette betenkelig? Under regresjonen kan det jo komme opp ting som man selv ikke greier å bearbeide?

Regresjon 13 
Terapeut og klient snakker sammen i rolige former. Bodil kan se sammenheng mellom tidligere liv og dette livet.

Hva andre gjør, vil ikke Monica uttale seg om, men selv vektlegger hun den samtalen hun har med klienten etter regresjonen. 

- Nå er det jo slik at du får ikke se mer enn du kan takle, men det er ikke alltid lett å tolke det som kommer. Jeg vil derfor anbefale å ta regresjon hos en terapeut. ”Gjør det selv” metoden er kanskje trygg nok for folk som har hatt regresjon noen ganger tidligere. Selv kunne jeg nok ha gjort det, innrømmer Bodil.

- Hva kreves for å få til en regresjon?

- Først og fremst er det viktig at personen føler seg trygg sammen med terapeuten og kan slappe av. Så er det viktig at personen er villig til å komme i kontakt med hendelser fra fortiden, selv om man ikke på forhånd vet hva som vil dukke opp. Hos noen kan frykten for å miste kontroll bli en sperre. I tillegg er det viktig at personen er i psykisk balanse.  Derfor er det viktig å huske at en regresjon blir aldri bedre enn den som ligger på benken gjør den til. Det er klienten som avgjør hvordan regresjonen vil bli, ikke meg, sier Monica.

Monicas Alternative Klinikk har foruten regresjon, et bredt spekter av behandlinger. For nærmere informasjon: www.monicasalternativeklinikk.no 

Hva er regresjon?

Regresjon betyr å gå tilbake og er en tilbakeføring av sinnet til tidligere hendelser, enten fra dette livet eller tidligere liv. Regresjon bygger på antakelsen om at alt man har opplevd tidligere, ligger lagret på et ubevisst plan og kan hentes frem igjen.

Når vi gjenopplever gamle hendelser, får vi ofte bearbeidet dem på en ny måte. Det kan føre til at fysiske og følelsesmessige spenninger slipper taket, og at vi får mer indre ro og en dypere forståelse av oss selv.

Det ser ut til at traumatiske hendelser fra tidligere liv kan løse problemer vi sliter med i dette livet. Smertelige erfaringer med tvang, forvisning, fengsling, tortur, henrettelser eller andre grusomheter har skapt en frykt som henger igjen i dette livet. Klienten har i utgangspunktet ikke noe bevisst minne om hendelsene, og frykten har derfor virket uforklarlig. Gjennom regresjon får klienten en oppklaring av hvor frykten stammer fra, og da er det lettere å befri seg fra den. Det samme gjelder for andre typer frykt eller fobier. For eksempel kan vannskrekk ha sin årsak i drukning i et tidligere liv.

Under regresjoner til tidligere liv hender det jevnlig at klienter kjenner igjen personer de har et forhold til i dette livet. Det kan være partner, barn, foreldre, venner eller andre kjente som dukker opp i regresjonen, som oftest i andre roller enn de har i dag (og kanskje også av motsatt kjønn). For eksempel kan et barn i dette livet ha vært en av foreldrene i det tidligere livet. I slike tilfeller pleier klienten å oppleve at forholdet til personen får en ny dimensjon, og at ting som har skjedd mellom dem får en dypere mening.

I utlandet finnes det i dag mange psykiatere/psykologer som bruker regresjon med svært gode resultater. Her hjemme er regresjon en omstridt terapiform innen disse fagområdene. Da TVNORGE spilte inn programmet ”En reise i sjelen” for noen år tilbake, ble programmene spilt inn i Sverige for å unngå å komme på kant med norsk lov. Regresjonsterapeuten Rune Amundsen, som deltok i programmet, mistet sin autorisasjon som psykolog i 2003, samtidig som tidligere pasienter varslet erstatningssøksmål mot ham.

Slik blir 2018 for deg! Bestill et personlig årshoroskop fra Henning Hai Lee Yang.