Hvilket TV-program er din favoritt?

Action, glamour, krim, naturprogram eller realityshow... Les hva stjernene mener er din favoritt!

Tips en venn på e-post Tekst: Randi Bjærum

Væren

Væren er nyskapende, innovativ og konkurranseorientert. For at du skal føle at det er verdt  å tilbringe tid foran TV’n, må programmet du ser på inneholde elementer av action. Korte episoder som gir deg et adrenalin kick kan holde på interessen din den halvtimen de varer, men generelt så tilbringer du ikke så mange timer foran den siden du har så mange andre interesser og aktiviteter på gang. Du anser det ikke som kvalitetstid å se på et tårefylt drama, men en komedie kan til nød gå an.

Alle programmer som har med bil å gjøre, blant annet ”Autofil”, kan engasjere deg. Amerikanske actionfilmer og kortere tv-episoder som gir adrenalinkick kan glede deg, alt fra ”Rallysport” til ”NCIS”. Det samme gjelder alt som utfordrer deg og konkurranse instinktet ditt:

Sportsprogrammer, ”X-factor”, kunnskapsprogrammer som ”Jeopardy” og lignende, der du kan lære noe nytt. Andre ting som engasjerer deg er Discovery Channel der du får stilt kunnskapstørsten din. Det er viktig for velværet ditt at du føler deg oppdatert, konkurranseorientert som du er.

Ønsker du å vite mer? Nå kan du snakke Gratis med en klarsynt fra Magic Circle i hele 3 minutter!

Tyren

Tyren er materialistisk, kvalitetsbevisst og har interesse for det estetiske. Du liker kvalitet, luksus og ”det gode liv”. Når du benker deg foran TV’n, som selvfølgelig er moderne, av god kvalitet og i en høyere prisklasse, klikker du deg lett frem til programmer som handler om kjærlighet, drama og økonomi. De rike og berømte, og såpeoperaer som ”Glamour” kan fenge din interesse.

Såpeoperaer som inneholder stil, skjønnhet og luksus som ”Sex og Singelliv”. Alle programmer med et element av Sex, penger og makt. Matprogrammer, spesielt de som har med litt dyrere råvarer gir deg inspirasjon. Du er litt av en matkjenner selv og kan overraske omgivelsene dine med det ene gourmet måltidet etter det andre. Mat, natur- og hageprogrammer engasjerer deg og gir deg gode ideer til hvordan du selv kan forbedre din livsstil og ditt hjem.

Tvillingene

Tvillingen er nysgjerrig, vitebegjærlig og intelligent. Du holder alltid på med flere ting samtidig siden det er så mye som engasjerer deg. Når du først benker deg foran TV- er det som regel både med telefonen og kryssordet eller sudoku’n innen rekkevidde. Fjernkontrollen blir flittig brukt siden du fort mister interessen for det som skjer.

Langdryge såpeoperaer der de bruker et kvarter for å komme til poenget fenger ikke deg, men intriger om makt og begjær med en underfundig strategi kan fascinere deg inntil en viss grad. Behovet for å velge og å få med seg alt gjør at tvillingene tenderer til å sette på pvr recorderen slik at de kan velge ut senere hva du ønske rå se. Du liker å ha et valg, men er utålmodig i gjennomgangen av programmene. Du spoler kjapt over alle innledninger, reklamepauser og rulletekstavslutninger. Du foretrekker halv times programmer.
Programmer som ”Senkveld”, ”Nytt på Nytt”, ”Skavlan” og komedieserier som ”Big Bang Theory” kan engasjere deg.

Krepsen 

Krepsen er følsom, intuitiv og familieorientert, Som de fleste Krepser er du glad i ditt hjem og tilbringer mye av din tid der. Om ikke TV’n har hedersplass i stuen er den i hvert fall godt plassert i henhold til en god sittegruppe. Tv’n brukes flittig. Du inviterer gjerne til TV-kvelder og kosestunder for familie og venner. God mat er selvfølgelig inkludert.

Drama og familieserier engasjerer deg og gir deg avslapning. Hvordan andre familier lever og fungerer sammen er spennende å følge med på. Serier som ”Parenthood”, ”Brødre og søstre” og andre koselige dramaserier om hverdagsliv trives du med. Inspirasjon og ideer henter du der som du kan bruke i din egen familie. Nye teknikker og tips kan du også plukke opp fra de mange kokkeprogrammene som går på de ulike kanalene. Programmer som flere generasjoner kan se sammen som ”Norge Rundt” og ”Beat for Beat”, koser du deg med.

Løven

Løven er sjarmerende, galant og luksusorientert. Litt glitter og show setter deg i stemning.  Amerikanske glamourserier som ”Ugly Betty”, ”Oscar utdelinger”, ”De rike og berømte” koser du deg gjerne med. Ofte sammen med en utvalgt krets av venner og god mat og drikke. 
Selv om du liker luksus og glamour har du en mer dramatisk side ved naturen din. Du kan være litt av en skuespiller i deg selv. Enten du holder aktivt på med teater eller film, eller bare utøver din teatralske side på stuegulvet privat kan du finne glede i programmer som inneholder en kombinasjon av glitter, glamour og drama.

Filmatiserte klassiske skuespill fra forgangen tid av Henrik Ibsen og andre store navn kan inspirere deg til å leve ut kreativiteten din. Noen av favorittene dine kan være Jeppe på Bjerget, Peer Gynt og Villanden. Musikk og sangprogrammer setter deg alltid i stemning. En av favorittene kan være Idol.

Jomfruen

Jomfruen er analytisk, detaljert og strukturert. Du kan like intrikate intriger med et element av hemmelighetsskremmeri og kreative løsninger. Fokusert på helse som du er vil ”Puls” og ”Du er hva du spiser” være programmer du nødig går glipp av. Forbrukerprogrammer som ”FBI” og ”TV2 hjelper deg” interesserer deg.

Serier som foregår i sykehus- og institusjonsmiljøer der du kan oppleve en runde med intriger og sykehussladder som ”Greys Anatomy”, ”Akutten” og ”Private Pratice” engasjerer deg. En god krim er noe du kan kose deg med. ”Millenium”, ”Dektektimen”, ”NCIS”, ”CSI Miami”, ”Bones” og ”The Listener” er noen av dine favoritter. Enkelte filmatiseringer av bøkene til ”P. D. James”, ”Sherlock Holmes” og ”Poirot” kan gi en hyggelig kveld. Programoversikten brukes flittig slik at du kan få planlagt hvilke programmer du skal se til de ulike tider for å få mest ut av din tilmålte tid.

Håndanalyse - Hånden avslører alt!

Vekten

Vekten er intellektuell, rettferdig og kunstnerisk. Du er en sammensatt person med et behagelig vesen som gjerne imøtegår andre med sjarm og diplomati. Når du setter deg foran TV’n, er det spesielt din estetiske og rettferdige side som får utløp.

Alle serier om advokater og rettsvesen engasjerer deg. ”Low & Order”, ”Advokatene”, ”Judge Judy” og ”Boston Legal” er noen av dine favoritter. Alternativt kan du kose deg med ulike former for såpeoperaer som ”Hotel Cæsar” og ”I gode og onde dager”. Talkshowprogrammer med humor som ”Torsdagskveld i Nydalen” kan fort bli en av favorittene dine, eller med en litt alvorligere og dypere undertone; ”Oprah” og ”Dr Phil”. Alle romantiske programmer ala ”Ungkarskvinnen”, ”Ungkarsmannen” og ”Jakten på Kjærligheten” er noe for deg. ”Skal vi danse” er og et program du nødig går glipp av.

Skorpionen

Skorpionen er intens, hemmelighetsfull og har sterk utstrålingskraft Du tar det meste alvorlig og kan fort plassere ting i båser. Du har lett for å se ting i svart/hvitt. Ting blir ofte enten-eller, enten liker du det eller du liker det ikke. Den samme holdningen har du til TV programmer. Enten liker du programmet eller ikke. Du gjør ikke noe halvhjertet, heller ikke på TV-tittingen. Makabre programmer om mer uortodokse og spirituelle temaer kan fange oppmerksomheten din så lenge det har en snev av psykologi i seg. Svart humor og gjerne en litt grovere sang eller vits går du heller ikke av veien for å dele med andre.

Serier som ”Vampire Diares”, ”Super Naturales” og ”Millenium” kan du hygge deg med. Krim med en undertone av et psykologisk spill fenger. Serier som ”Criminal Minds” og ”Special Victims Unit” setter du gjerne av tid til. Du er ikke den typiske kanalskifteren, men leser gjerne over tv-programmet før du i det hele tatt gidder å slå på TV’n. Dokumentarer og andre fakta programmer er noen av dine favoritter. Elefanthukommelse som du har sitter kunnskap du har tilegnet deg der for evig og alltid.

Skytten

Skytten er reiselysten, frihetselskende og kunnskapstørst. Du er en entusiastisk og engasjert person og liker å utveksle synspunkter og livsholdninger med andre. En god debatt eller diskusjon går du heller ikke av veien for.

Kanaler som ”Travel Channel” og ”Discovery Channel” og programmer som ”Charterfeber”, ”Wipe Out” og ”71°Nord” engasjerer deg. Det gir deg mulighet og inspirasjon til å drømme deg bort samtidig som du planlegger din neste tur. Jo mer eksotisk, jo bedre. Alt som kan løfte blikket ditt mot det der langt borte og som omgjør kunnskap til visdom tiltrekker deg. ”Robinsonekspedisjonen” fasinerer deg siden du kan på nært hold følge med hvordan personer lever under ekstreme forhold. Realitetsserier fenger, blant annet ”Big Brother” der du kommer inn på andre mennesker som lever under spesielle forhold.

Steinbukken

Steinbukken er autoritær, grundig og målbevisst. Du er ambisiøs og er alltid på leting etter hvordan du kan komme deg fremover i livet og nå målene dine. Du har en kynisk og jordnær side ved deg som kaller en spade for en spade.

De fleste steinbukker tenderer til å høre mer på radio enn hva som brukes av tid til TV-titting. Men benker du deg foran TV-skjermen liker du å se på alle programmer som gir deg tips om hvordan du kan oppnå høyere status, posisjon og makt. Dynastiet er en av klassikerne der. Natur programmer og programmer som inneholder nyheter og økonomi interesserer deg. Fashion- og trendprogrammer fenger deg ikke så veldig siden du foretrekker kvalitet fremfor mote. Tradisjonsrike programmer om antikviteter, duppeditter, geografi, historie og oppussingsprogrammer som kan forbedre ditt hjem engasjerer deg. Holdningen din er at alt som har mål og mening og som du kan bruke til noe er verdt å se på. Selv om du kan være veldig konservativ har du en leken side ved deg som kan få utslag i noen egenartede interesser som kunst, tegne- og maleprogrammer.

Vannmannen

Vannmannen er medmenneskelig, original og noe revolusjonær. Du er en entusiastisk, levende og engasjert person. Du liker å gå utenfor allfarvei heller enn å følge massene. Du er fornøyd med å sette din egen personlige vri på de fleste ting. Når det kommer til TV titting er det to typer vannmenn. Enten ser du på TV eller ikke. Enkelte Vannmenn har ikke TV. På din egne originale måte liker du å gå på tvers av strømmen og leve uten TV kan være et eksperiment for deg. Samtidig er du så datakyndig at du vet å lete frem på nettet de tv-programmer og episoder du ønsker å se. En ting er at du sparer TV-lisensen men du kan like å se TV-programmer når det måtte passe deg uavhengig av når de gikk på TV’n.

Du foretrekker sport og naturvitenskapelige programmer. Du kan også la deg fascinere av talkshow programmer med en undertone av humanitære formål. For eksempel ”Oprah” og ”Dr Phil”. Dokumentarer om natur og fjellområder, ekstrem ekspedisjoner som ”Bestigning av Mount Everest”, ”71° Nord” etc. Alt som styrker dine interesser er det som kan få deg til å trykke på ”on”-knappen.

Fiskene

Fiskene er kreative, fantasifulle og medlidende. Du kan kose deg med de fleste typer TV-programmer. Du slapper godt av foran TV’n. Alle programmer med et spirituelt innhold som ”Medium”, ”Ghost Whisperer” tiltaler deg. Debatt programmer og mange av programmene på Kanal fem som ”Den andre siden” og ”Åndenes makt” engasjerer deg. Alt som foregår i drømmeverdenen interesserer deg, men også musikk og gode filmer får deg til å slappe av. Du har antagelig en av de største samlingene av filmer i familien.

En god time foran TV’n får deg til å slappe av og lade opp batteriene. Du kan koble fullstendig ut, forsvinne inn i din egen drømmeverden og drømme deg bort. Programmer du gjerne ser er ”Skal vi danse”, ”Lydverket” og ”Mad Men”. 

Slik blir 2018 for deg! Bestill et personlig årshoroskop fra Henning Hai Lee Yang.